marathontraining 2017 start met voedingsadvies Carlien Harms

Start 15 januari met sportdiëtist Carlien Harms

Op 15 januari is Carlien Harms te gast bij loopgroep Fastfoot. Ze adviseert over voeding voor, tijdens en na een duurloop. Aansluitend is er een lange duurloop van 21 kilometer gepland. Nieuwe lopers zijn van harte welkom.

De marathonlopers bij loopgroep Fastfoot lopen gezamenlijk acht lange duurlopen ter voorbereiding op de voorjaarsmarathons in Rotterdam of Enschede. Lange duurlopen loop je in een rustig tempo, het motiveert om in een groep te lopen. Lopers van alle niveau’s zijn welkom. Het eerste deel lopen we altijd gezamenlijk en daarna splitst de groep met vlottere lopers zich af. Na afloop drinken we altijd samen koffie. We steunen elkaar en wisselen ervaringen uit. Dit motiveert en het is natuurlijk heel gezellig!

Gastspreekster Carlien Harms is zelf topsportster en al twintig jaar sportdiëtist. Ze liep de 10 km op de baan in 32 minuten en schreef onder andere het Sportkookboek en de Sportvoedingsatlas.

We verzamelen op 15 januari  om 13.00 uur op de gebruikelijke locatie aan de Koningsweg.  Carlien Harms geeft eerst haar lezing. Om 15.00 uur start de 21 km duurloop na afloop is er soep en brood voor de deelnemers.

Kosten deelname 15 januari 12,50 euro, kosten kwartaal marathontraining 65 euro (incl. bijeenkomst Carlien Harms, 1x pw intervaltraining, 8 duurlopen op zondagochtend.)

Na 15 januari zijn de volgende duurtrainingen gepland op zondagochtend, start om 8.30 uur.

22 januari: 20 km, 29 januari 22 km, (5/2 Asselronde 25 km), 12 februari veluwezoomtraining (heuvels!) 22 km, 19 februari 27 km, 26 februari 25 km, (5/3 30 km achtkastelenloop), 12 maart 17 km na afloop van bezoek theatervoorstelling De Marathon, 19 maart 35 km, 26/3 15 km en 2 april 10 km voor de Rotterdamlopers, 10 km meer voor Enschedelopers. Rotterdam marathon 9 april, Enschede marathon 23 april.

Naast deze duurtrainingen trainen de marathonlopers mee met de intervaltrainingen die loopgroep Fastfoot geeft op maandag- en vrijdagochtend en op woensdag- en donderdagavond. Zie voor meer info op de betreffende pagina op deze site.

 

20150201_113416

 

Deelname aan de marathontrainingen kost 65 euro incl. BTW. Dit is inclusief de overige trainingen van loopgroep Fastfoot en het trainingsschema (en héél veel gezelligheid).

IMG_5955