Beginnerstraining voorjaar 2017

De nieuwe datum voor de eerstvolgende beginnerstraining is bekend. We starten op woensdagavond 8 maart. Dat is de eerste week na de voorjaarsvakantie. We trainen altijd vanaf sporthal De Kamp in Hengelo (gld). De start is om 19.30 uur. Na afloop drinken we koffie/thee in de kantine van de sporthal. Een goede voorbereiding op de hardlooptraining is wandelen en fietsen. Door te wandelen versterk je banden en pezen alvast zonder ze teveel te belasten, je went er ook aan om tijd vrij te maken voor je training. Fietsen is goed om dat je er conditie, uithoudingsvermogen mee opbouwt.

Wanneer het ‘s avonds weer licht wordt proberen we 1x per maand op een andere mooie locatie in de Achterhoek te trainen. Het (deels voor ┬áde beginners) hardlopend afleggen van de kunstroute in Hummelo in juni is inmiddels een traditie.

Investeer tegen de tijd dat we gaan starten in een paar goede hardloopschoenen. Koop ze liever niet via internet maar ga naar een gespecialiseerde winkel waar gekeken wordt hoe je hardloopt (bandopname). Ze moeten je kunnen uitleggen waarom ze je een bepaald paar schoenen adviseren.

De kosten voor de training bedragen 65 euro. Je krijgt hiervoor 10 keer een begeleide hardlooptraining, een trainingsschema op papier. Tussendoor mag je altijd mailen, appen of bellen met vragen.