Beginnen met hardlopen

Beginnen met hardlopen?

Loopgroep Fastfoot uit de Achterhoek begint op donderdagavond 14 maart 2019 met een beginnersgroep. We beginnen echt bij het begin en iedereen kan naar eigen vermogen meedoen. Bij het beginnersschema hoort ook wandelen en fietsen (of een andere sport die je al doet of leuk vindt) zodat je je conditie op peil brengt zonder overbelasting. Op donderdagavond is er de begeleide hardlooptraining. Pas na een paar weken ga je vaker dan één keer per week hardlopen volgens het schema.

Iedere training begint met een warming up en we besteden aandacht aan loopscholing. We laten tijdens een training geen lopers achter, de groep komt tijdens de training steeds weer bij elkaar. Wie vlotter loopt dan de overige lopers hoeft zich niet in te houden en de rustige lopers weten dat ze zich niet hoeven te haasten.

Trainers Feikje Breimer en Monique Weustenenk zijn een ervaren trainers en kennen de valkuilen waar hardlopers in hun enthousiasme in terecht kunnen komen. Veel beginnende lopers hebben bijvoorbeeld de neiging te hard te lopen.

De trainingen starten op donderdagavond om 19.30 uur bij sporthal De Kamp in Hengelo (gld). Voor deelname en informatie kun je mailen met feikje.breimer@fastfoot.nl of bellen met 06 29467463. De kosten bedragen 65 euro voor de trainingen tot en met 23 mei. Tijdens de (basis)schoolvakanties zijn er geen trainingen. Wie de hele periode mee traint en het schema volgt is in staat om 5 kilometer hard te lopen. Bijvoorbeeld bij de Quintusloop op 26 mei. handbalvereniging SV Quintus organiseert op zondag 26 mei een loop over 5, 10 of 21 km.

Ben je een ervaren loper en wil je met de andere trainingen van loopgroep Fastfoot mee doen? Je bent op maandag- en vrijdagochtend of op woensdagdagavond van harte welkom. IMG_7364_1