beginnen met hardlopen?

Begin met hardlopen met loopgroep Fastfoot voorjaar 2019

Op donderdagavond 14 maart 2019 start loopgroep Fastfoot in Hengelo (gld) een beginnersgroep hardlopen. In drie maanden bereiden de lopers zich op verantwoorde wijze voor op het kunnen lopen van 5 km. Een mooi doel is de Quintusloop op zondag 26 mei in het buitengebied rond Hengelo (gld).  

De trainingen beginnen bij de basis. Zo bestaat de allereerste training uit 6×1 minuut hardlopen met telkens 2 minuten wandelpauze daar tussen. De eerste weken loop je maar 1x per week hard. Je krijgt een trainingsschema waar ook wandelen en fietsen (of een andere sport naar keuze) deel van uitmaken. Pas na vier weken ga je 2x per week hardlopen. Door de rustige opbouw voorkom je blessures en lukt het toch om een goede vooruitgang te boeken in je uithoudingsvermogen. Tijdens de trainingen op woensdagavond is er ruime aandacht voor een goede warming up en doen we oefeningen te verbetering van de looptechniek.

Handbalvereniging S.V. Quintus organiseert op zondag 26 mei vde Quintusloop in het buitengebied van Hengelo. Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 5 km, 10 km of 21 km. De deelnemers van de beginnerstraining kunnen als afsluiting van hun training meedoen met de 5 km van de Quintusloop.

De kosten voor de beginnerstraining bedragen 65 euro. Je krijgt hiervoor een trainingsschema op papier voor een kwartaal. Er zijn negen begeleide looptrainingen op donderdagavond vanaf 19.30 uur. Verzamelen bij sporthal De Kamp Hengelo (gld). Je moet je wel aanmelden via het onderstaande emailadres. Tijdens schoolvakanties zijn er geen trainingen. Er is een maximum van 25 deelnemers voor de beginnerstraining. Aanmelden en meer info kan via email feikje.breimer@fastfoot.nl .Vermeld bij je aanmelding naam, adres en telefoonnummer.

quintusloopbeginners